Op De Peppelhoeve

Op de Peppelhoeve genieten we van het buitenleven en de wisselende werkzaamheden die elke keer weer een nieuwe uitdaging zijn. Iedereen voelt zich thuis en krijgt de ruimte om zijn talenten te ontplooien. Hier word je gewaardeerd en gerespecteerd om wie je bent en wat je doet.

De boerderij

Zorgboerderij De Peppelhoeve, ooit een melkgeitenbedrijf, is sinds 2016 in handen van Ingrid van den Heuvel en Jan Plagge. Met veel professionaliteit en enthousiasme bieden zij kinderen en volwassenen een leerzame plek. De boerderij heeft meerdere stallen met kleinvee, een ruime moestuin, verschillende dagbestedingsruimtes en een groente- en fruitwinkeltje. Naast het werk op de boerderij is er ook ruimte om te genieten van andere dingen zoals een spelletje, knutselen, een boswandeling of even helemaal niets…
De geit neemt nog altijd een belangrijke plaats in op De Peppelhoeve. Iedere deelnemer die bij onze zorgboerderij komt, kan zijn eigen geit krijgen. Ze leren niet alleen zorgen voor hun maatje, maar komen ook tot rust in gezelschap van hun geit en werken op deze manier aan hun persoonlijke doelen.

Persoonlijke leerdoelen

Alle deelnemers werken tijdens de werkzaamheden aan persoonlijke doelen als het vergroten van de zelfredzaamheid, leren samenwerken, grenzen verleggen, zelfvertrouwen of het vergroten van de sociale vaardigheden. Met de deelnemers maken we voor iedere dag een programma dat is afgestemd op hun persoonlijke leerdoelen. Zo wordt het verblijf op De Peppelhoeve voor elke deelnemer gestructureerd en overzichtelijk.